Erste Banka teži dugoročnim i stabilnim partnerstvima, nastoji da strateški pruža podršku projektima i programima, da bude uključena od samog početka i da partnerima, pored finansijske pomoći pruži i druge oblike podrške, poput savetodavne, promotivne i organizacione.

 

Osnovne propozicije programa:

1.Oblast kojom se projekat bavi mora biti u skladu sa oblastima koje su prioritet za Banku, a to su:;

• kultura i umetnost (projekti i programi koji se bave aktuelnim temama u društvu, kreativne industrije, savremena umetnost, umetnost i inkluzija i sl)

• popularizacija nauke (na inovativan način zanimljiv široj javnosti)

• preduzetništvo (mikropreduzetništvo, socijalno preduzetništvo, startup, coworking)

• sport (omladinski i seniorski, individualni ili grupni sportovi koji su deo sportskih udruženja/klubova, incijative za podršku razvoja sportskih navika i disciplina).

 

2. Geografska rasprostranjenost – Banka isključivo podržava projekte koji se realizuju u mestima u kojima posluje.

 

3. Vidljivost i promocija podrške Banke – važno je da postoji prostor da se partnerstvo promoviše na adekvatan način, a predlozi inicijatora projekta su uvek dobrodošli.

 

Ko može da aplicira:

1. isključivo registrovane organizacije civilnog društva (udruženja građana, društvene organizacije, fondovi i fondacije, omladinske organizacije i sl),

2. institucije (obrazovne institucije, kulturni centri i sl),

3. mediji.

 

Važna napomena: jedan podnosilac može maksimalno da podnese tri prijave, ali se po jednom podnosiocu može maksimalno podržati jedan program/projekat.

 

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava:: 1.000.000 RSD (sa uračunatim PDV-om)

 

Rok za dostavljanje projekta: 30.11.2015.

 

Dodatne informacije i dokumentacija: http://www.erstebank.rs/rs/O_nama/Drustveno_odgovorno_poslovanje/Programa_sponzorstava