Cilj poziva je proširenje uticaja projekta „Evropa za mene“ koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji, a finansira Evropska unija. Cilj projekta je povećanje znanja građana Srbije o evropskim vrednostima i funkcionisanju Evropske unije, kao i približavanje procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji. 

Cilj predloženih aktivnosti treba da bude unapređenje znanja i svesti građana Srbije o procesu evropske integracije. Prioritet će biti dat predlozima usmerenim na sadržaj procesa pristupnih pregovora sa EU koje su od posebnog lokalnog ili regionalnog značaja. 

Aktivnosti koje mogu biti finansirane:
    Kampanje podizanja svesti proizvodnja i plasman online sadržaja i/ili medijskih sadržaja kojima se promovišu i predstavljaju konkretni efekti procesa evropske integracije i podiže svest o njihovom značaju.
    Organizacija javnih događaja na kojima se promovišu i predstavljaju konkretni efekti procesa evropske integracije i podiže svest o njihovom značaju.
    Priprema, objavljivanje i diseminacija štampanog materijala usmerenih na promociju uticaja i koristi od procesa evropske integracije u Srbiji.

Ko može aplicirati: organizacije civilnog društva, mediji, univerziteti i biblioteke. 

Vrednost bespovratnih sredstava: 1.000 – 2.000 €

Minimalno su-finansiranje: 5%

Trajanje projekta: do 6 meseci

Napomena: prijave se dostavljaju isključivo elektronskom poštom