Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaj za podršku programima koji se odnose na pripremu lokalne strategije ruralnog razvoja u 2019. godini.

Ko može da aplicira: Pravo na podsticaje ostvaruje Partnerstvo za teritorijalni ruralni razvoj koje je osnovano u skladu sa zakonom kojim se uređuju udruženja, registrovano kod Agencije za privredne registre i da je u statutu Partnerstva kao jedan od ciljeva radi kojih se osniva, navedena implementacija lokalne strategije područja Partnerstva po metodi mobilisanja učesnika na lokalnom nivou radi sprovođenja aktivnosti ruralnog razvoja u lokalnim ruralnim područjima – LIDER pristupu

Finansiranje: Za odobravanje prava na podsticaje u skladu sa ovim Javnim pozivom opredeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 34.000.000 dinara.
Podsticaj za pripremu LSRR isplaćuje se u iznosu od 100%. Maksimalan iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari za podsticaj za pripremu LSRR jeste 800.000 dinara.