Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Novi Priručnik za primenu LEADER pristupa

08.05.2017

U okviru projekta “Regionalna platforma za ruralni razvoj - Braničevo-Podunavlje u korak sa EU” koji uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija sprovodi Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje”, pripremljen je Priručnik za primenu LEADER pristupa u razvoju ruralnih zajednica.

Priručnik ima za cilj da pruži praktične informacije o osnovnim značenjima, mogućnostima i načinima primene LEADER pristupa, kao dokazano efikasnom modelu ruralnog razvoja koji se temelji na mobilizaciji vlastitih potencijala lokalnih zajednica. Tako su u njemu sadržane smernice vezane za proces uspostavljanja Lokalnih akcionih grupa (LAG), definisanje LAG teritorije, izradu Lokalnih strategija ruralnog razvoja i druge.   

Kao takav, namenjen je svim zainteresovanim lokalnim akterima uključenim u procese ruralnog razvoja, kreiranja lokalnih politika u oblasti ruralnog razvoja i ruralnom stanovništvu, a posebno onima koji bi mogli biti pokretači potencijalnih partnerstava za razvoj  ruralnih teritorija.

U štampanom formatu, Priručnik se može preuzeti u prostorijama RRA "Braničevo-Podunavlje" u Požarevcu, a elektronski primerak možete da preuzmete ovde.

 

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.