Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Novi regionalni projekat “Ukusi Regiona”

06.11.2018

Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje” započela je krajem oktobra uz podršku Programa razvoja Ujedinjenih nacija (UNDP), realizaciju novog projekta “Ukusi Regiona – Promovisanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću za unapređenje ekonomskih kapaciteta porodičnih gazdinstava”.

Projekat je dizajniran na osnovu Regionalne strategije ruralnog razvoja za region Braničevo-Podunavlje 2016-2020, odnosno identifikovanih prioritetnih oblasti i mera koje imaju za cilj unapređenje konkurentnosti sektora poljoprivrede i bolju pozicioniranost na tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Regiona, kao i unapređenje diversifikacije ruralne privrede, kroz razvoj preduzetništva i promociju ruralnog turizma. Sve navedeno, teži da unapredi kvalitet života stanovništva u ruralnim sredinama što ujedno predstavlja i opšti cilj ovog Projekta.  

Konkretna svrha projekta je promocija poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću kao šanse za povećanje prihoda porodičnih gazdinstava, pa u tom smislu Projekat predviđa nekoliko ključnih rezultata:

1. Sprovedeno mapiranje i analiza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Regiona koje će identifikovati postojeće i nove proizvode sa potencijalom dodate vrednosti i plasmana na tržište,

2. Unapređeni kapaciteti poljoprivrednih gazdinstava u različitim aspektima proizvodnje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednosti, poput: prerade, organske i integralne proizvodnje, zaštite geografskog porekla, marketinga, poslovnog planiranja i diversifikacije kroz aktivniranje potencijala za ruralni turizam,

3. Unapređen marketing postojećih i perspektivnih regionalnih brendova, kroz razvoj koncepta regionalnog brendiranja, poslovno umrežavanje unutar Regiona i različite promotivne aktivnosti koje će doprineti boljem pozicioniranju regionalnih proizvoda na nacionalnom tržištu.  

Projekat „Ukusi Regiona“ traje 9 meseci i se sprovodi u periodu od 24. oktobra 2018-24. jula 2019. godine, a okvirna vrednost projekta iznosi 22.000 $. Projekat se realizuje u okviru šireg projekta „Pomoć trgovini – Podrška proizvodnim kapacitetima sektora agro-industrije u Srbiji“ koji realizuju UNDP i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz finansijsku podršku Ruske federacije.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.