Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Predstavljeni rezultati projekta „Veštine za poslove“

18.08.2021

Sa ciljem da se predstave rezultati projekta „Veštine za poslove“ u sredu, 18. avgusta održana je Završna konferencija, koju je preko 60 učesnika pratilo online preko platforme Zoom i Facebook strana partnera, kao i na 3 lokacije uživo u manjim grupama.

Projekat „Veštine za poslove - Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u Istočnoj Srbiji“ finansirala je Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“, a implementirala Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj Istočne Srbije – RARIS.

Projekat je tokom proteklih 11 meseci pružio podršku lokalnim biznisima koji posluju u turizmu i povezanim sektorima, nezaposlenim mladima, ženama, ruralnom stanovništvu i predstavnicima drugih osetljivih grupa, kao i odabranim lokalnim samoupravama sa teritorije Borskog, Zaječarskog, Braničevskog i Podunavskog okruga.

U skladu sa ciljevima Projekta ostvareni su sledeći rezultati:

1. Unapređena je konkurentnost i održivost 26 lokalnih preduzeća u turizmu i povezanim sektorima:

  • 26 biznisa je učestvovalo u praktičnim obukama iz oblasti: digitalni marketing, sajamski nastup i dobra uprava i ekonomska inkluzija
  • 7 biznisa je iskoristilo ukupno 175 časova stručne mentorske podrške
  • Za 24 biznisa izrađeni su setovi promotivnog materijala na srpskom i rumunskom jeziku
  • Za 24 biznisa sprovedena je digitalna promotivna kampanja putem društvenih mreža, Youtube-a i Google oglasa, koju je videlo min. 400.000 osoba u Srbiji i Rumuniji
  • 24 biznisa su promovisana su putem mejla kod preko 700 potencijalnih poslovnih partnera u Srbiji i Rumuniji

 

2. Unapređena je zapošljivost 109 nezaposlenih mladih, žena i pripadnika drugih osetljivih grupa, od kojih je 13 već našlo zaposlenje:

  • 96 nezaposlenih uspešno je završilo profesionalne obuke iz oblasti: digitalni marketing, maser, pomoćni kuvar, manikir i pedikir
  • 68 nezaposlenih je uspešno završilo licencirane obuke za početnike u poslovanju
  • 59 nezaposlenih je učestvovalo u u radionicama na temu poslovanja u turizmu

 

3. Unapređenje poslovnog okruženja u opštinama Golubac, Veliko Gradište, Negotin, Knjaževac:

  • U saradnji sa timovima lokalnih samouprava, sprovedena je analiza i predložena su unapređenja lokalnih politika u oblasti podrške poslovanju i zapošljavanju
  • Izrađena je brošura Bolje lokalne politike za više poslova i uspešnije biznise

 

U celini, Projekat je ocenjen kao veoma uspešan, uprkos okolnostima uzrokovanim epidemijom COVID-19, koje su značajno otežale njegovu implementaciju. Učesnici profesionalnih obuka su iskazali svoje zadovoljstvo praktičnim, interaktivnim pristupom učenju i savladavanju novih veština, dok su lokalni biznisi najvećim delom iz sektora turizma i ugostiteljstva, posebno istakli značaj podrške pružene kroz izradu setova promotivnog materijala i digitalnu kampanju, koja je doprinela njihovom uspešnijem poslovanju.

Partnerske organizacije će svaka na svojoj teritoriji, nastaviti da pružaju podršku biznisima, lokalnim samoupravama i nezaposlenima, kroz nove projekte i inicijative, kao i kroz svoje redovne usluge edukacija, mentoringa, pružanja informacija vezano za raspoložive izvore finansiranja i dr.

Galerija

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.