Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Drugi regionalni sastanak partnera na projektu Link Up! Serbia II

05.11.2020

                                                  

U sredu 04.11.2020. godine u Gradskoj upravi Požarevac održan je 2. Regionani sastanak partnera na projektu Link Up! Serbia II.

Sastanak je bio organizovan iz dva dela, gde su u prvom delu sastanka učešće pored predstavnika RRA BP i članova ICMPD tima, uzeli predstavnici 3 pilot opštine sa teritorije Braničevo-Podunavlje kao i predstavnici biznis sektora koji imaju u planu internacionalizaciju svog poslovanja ili se već bave izvozničkim poslovima. Prisutnima je predstavnik ICMPD tima predstavio Poslovni Hab dijaspore kao i onlajn platformu koja je u pripremi. Takođe, projektni tim je želeo da od predstavnika biznis sektora dobije povratnu informaciju koji su to izazovi sa kojima se suočavaju u svom poslovanju u pogledu internacionalizacije svog poslovanja i na koji način projekat može da planira i kreira buduću podršku ka biznis sektoru.

Na drugom delu sastanka učešće su uzeli pored domaćina RRA BP i predstavnici ostalih partnera na projektu Regionalnih agencija iz  Kragujevca, Leskovca i Zaječara. Menadžer projekta Link Up! Serbia II, Marko Pavlović je napravio osvrt na prethodni period implementacije i aktivnosti koje predstoje do kraja godine, kao i ostala tekuća pitanja od značaja za implementaciju projekta. Predstavnik RRA BP, Miloš Najčević je prezentovao nacrt Strateškog i metodološkog okvira za sagledavanje lokalnih potencijala i ključnih aspekata za podsticanje angažovanja dijaspore od strane lokalnih samouprava i MSP sektora, na kojem je Agencija radila u prethodnom periodu, a koji bi trebao da posluži svim zainteresovanim stranama radi osnaživanja veza sa dijasporom.

Projekat Link Up! Serbia II finansira Austrijska razvojna agencija (ADA), sredstvima Austrijske razvojne saradnje (ADC) u iznosu od 1,669,454 miliona evra. Projekat se bavi razvijanjem poslovne saradnje sa srpskom dijasporom kroz podršku investicijama, partnerstva firmi iz dijaspore i domaćih malih i srednjih preduzeća, i podršku lokalnim samoupravama u predstavljanju investicionih potencijala.

Sastanak je održan uz pridržavanje svih propisanih preventivnih mera za sprečavanje širenja virusa Covid19.

                 

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.