Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Priznanja najboljim mentorima u organizaciji Razvojne agencije Srbije i Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA)

24.02.2016

Mala i srednja preduzeća predstavljaju glavni pokretač privrede jedne zemlje. Iz tog razloga, od 2010. u Srbiji traje mentoring program za ovu vrstu preduzeća, koje je obuhvatilo 523 korisnika širom Srbije, do početka prošle godine. Mentoring podršku u 2015. godini dobilo je 98 korisnika (87 preduzeća i 11 klastera).

Program je sprovodila Razvojna agencija Srbije (nekadašnja Nacionalna agencija za regionalni razvoj) u saradnji sa Vladom Japana preko Japanske agencije za međunarodnu saradnju - JICA . U skladu sa tim, 24. februara u Beogradu su proglašeni najbolji mentori u 2015. godini.

Priznanje za najboljeg mentora dodeljeno je Ljiljani Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd.

Drugo mesto zauzima Saša Dedeić iz RRA “Braničevo–Podunavlje” iz Požarevca, koji je prezentovao rad sa kompanijom Superior iz Velike Plane, a treću nagradu su ravnopravno  podelili:

Nataša Knežević (Regionalna razvojna agencija Zlatibor), Ivan Mihajlović (Regionalna razvojna agencija “Jug” iz Niša) i Radojka Savić i Ana Peterson (Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga). Priznanja su dodelili Masaši Takano, vođa tima japanskih konsultanata, i Ana Žegarac iz Razvojne agencije Srbije.

Priznanja su osmišljena od strane konsultanata iz Japana i obuhvataju učešće svih mentora iz Srbije koji su radili direktno sa preduzećima. Najbolje mentore birali su sami mentori među sobom, ali i tim japanskih stručnjaka, a na osnovu prametara rada u okviru standardizovanog mentoring programa. Glavni cilj celog događaja jeste razmena iskustava sa terena i iznalaženje novih načina za unapređenje pomoći preduzećima.

Mentoring program obuhvatio je celu teritoriju Srbije: Suboticu, Zrenjanin, Novi Sad, Rumu, Sremske Karlovce, Beograd, Požarevac, Kragujevac, Kraljevo, Užice, Novi Pazar, Niš, Leskovac, Vranje, Zaječar, Kruševac, Loznicu i Lajkovac.


 

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.