Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Projekat „Veštine za poslove“ - za konkurentiju turističku privredu i veću zaposlenost

26.11.2020

Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj Istočne Srbije – RARIS, započela je realizaciju projekta „Veštine za poslove - Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u Istočnoj Srbiji“ koji finansira Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“.

Projekat se realizuje u periodu do 01. septembra 2021. godine, na teritoriji 14 manje razvijenih opština iz Braničevskog, Podunavskog, Borskog i Zaječarskog okruga. Cilj projekta je da doprinese ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju, kroz:

  • Unapređenje konkurentnosti i održivosti lokalnih preduzeća u turizmu i povezanim sektorima
  • Unapređenje (samo)zapošljivosti mladih i drugih marginalizovanih grupa
  • Unapređenje poslovnog okruženja u opštinama Golubac, Veliko Gradište, Negotin, Knjaževac

Na on-line konferenciji održanoj 26. novembra 2020. godine, preko 50 učesnika informisalo se o osnovnim aktivnostima Projekta i koristima koje će Projekat doneti različitim ciljnim grupama. Projekat je pre svega namenjen:

  • Firmama koje posluju u turizmu i povezanim sektorima, koje će u okviru projekta imati priliku  da učestvuju u praktičnim obukama iz oblasti sajamskog nastupa, digitalnog marketinga i ekonomske inkluzije, iskoriste mentorsku podršku u različitim oblastima njihovog poslovanja, i budu promovisani na nacionalnom i rumunskom tržištu.  
  • Nezaposlenim mladima,  ženama, ruralnom stanovništvu i predstavnicima ostalih osetljivih grupa, koji će imati priliku da učestvuju u Profesionalnom programu obuka za različita zanimanja u sektoru turizma i povezanim sektorima, kao i u sektoru digitalnog marketinga, pohađaju licencirane obuke za početnike u poslovanju i radionice na različite teme iz oblasti turizma. Na ovaj način, 80 učesnika značajno će naprediti svoju zapošljivost, a konačan cilj je da se kroz projekat min. 12 prethodno nezaposlenih zaposli ili započne vlastiti biznis.
  • Lokalnim samoupravama koje će imati priliku da u okviru Projekta unaprede svoje lokalne politike u oblasti socijalne inkluzije, podrške zapošljavanju i sektoru turizma.

Neka od ključnih pitanja učesnika konferencije bila su vezana za mogućnost i uslove učešća u Profesionalnom programu obuka, kao i način uključivanja u aktivnosti usmerene na podršku turističkoj privredi. Tokom decembra meseca planirano je raspisivanje Javnih poziva za odabir učenika u Projektu – nezaposlenih i predstavnika turističke privrede iz ciljnih opština, u okviru kojih će biti transparentno predstavljeni svi definisani uslovi i koristi za potencijalne učesnike.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani mogu da se obrate putem mejla ili telefona kod partnerskih organizacija na Projektu:

  • Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ – RRA BP

           Stari korzo 30/3, Požarevac

           012/510-824, 511-823

           office@rra-bp.rs

  • Regionalna agencija za razvoj Istočne Srbije – RARIS

           Trg oslobođenja 1, Zaječar

           019/426-376, 426-377

           office@raris.org

Galerija

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.