Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Prvi regionalni sastanak partnera na projektu Link Up! Serbia II

29.09.2020

                                               

U ponedeljak, 28.09.2020. je u Hotelu Kragujevac održan prvi regionalni sastanak partnera na projektu Link Up! Serbia II. Sastanku su pored predstavnika Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) koji vodi implementaciju bili i predstavnici partnera tj. regionalnih razvojnih agencija iz Niša, Leskovca, Zaječara, Kragujevca i Požarevca.

Neke od tema sastanka su bile osvrt na prethodni period implementacije kao i aktivnosti koje predstoje do kraja godine. Direktor kragujevačke agencije, Nenad Popović je prisutnima prezentovao 2 upitnika koje je pripremila njegova RRA, od kojih je jedan namenjen za mapiranje direktnih investicija dijaspore na teritoriji koju pokriva projekat, a drugi je namenjen lokalnim samoupravama koje mogu obezbediti raspoložive osnovne podatke o dijaspori i investicijama iz dijaspore. Cilj je da se na osnovu dobijenih informacija u narednom koraku pristupit detaljnom istraživanju i programiranju dalje podrške investitorima i lokalnim samoupravama.

Projekat Link Up! Serbia II finansira Austrijska razvojna agencija (ADA), sredstvima Austrijske razvojne saradnje (ADC) u iznosu od 1,669,454 miliona evra. Projekat se bavi razvijanjem poslovne saradnje sa srpskom dijasporom kroz podršku investicijama, partnerstva firmi iz dijaspore i domaćih malih i srednjih preduzeća, i podršku lokalnim samoupravama u predstavljanju investicionih potencijala.

Sastanak je održan uz pridržavanje svih propisanih preventivnih mera za sprečavanje širenja virusa Covid19.

                      

 

          

 

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.