Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

XVI sednica Skupštine RRA BP

03.04.2015

Dana 3. aprila, u prostorijama akreditovane Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Podunavlje“, održana je 16. redovna sednica Skupštine članova društva. Sednici su, pored statutarnih zastupnika, prisustvovali i gosti: g-đa Vesna Mizdrak, novoizabrana direktorka Nacionalne agencije za regionalni razvoj, sa saradnicima i g-dinom Franc Ditrihom, konsultantom angažovanim od strane GIZ-a, koji je održao kratku prezentaciju vezano za temu Biznis inkubatora.

Sednica je protekla u radnoj atmosferi, a razmatrane su sledeće tačke dnevnog reda:

-Prezentacija g-dina Franca Ditriha vezano za izradu studije opravdanosti osnivanja poslovnih inkubatora u Regionu BP
-Izveštaj o radu RRA BP u 2014. godini
-Plan rada RRA BP u 2015. godini
-IPA program prekogranične saradnje Srbija – Rumunija

Kroz izlaganja i konsultacije diskutovano je o svim tačkama dnevnog reda. Usvojeni su Izveštaj o radu za 2014. godinu, kao i Plan rada za 2015. Dogovoreno je da gradovi i opštine koji su zainteresovani pristupe izradi Studije opravdanosti ulaganja u poslovne inkubatore. Studija će biti izrađena uz pomoć Nemačke Vladine agencije za međunarodnu pomoć i saradnju (GIZ), Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR) i Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Podunavlje“, a sa izradom će se otpočeti krajem godine.

Pored toga, posebana pažnja je posvećena predstojećem Pozivu prekogranične saradnje Srbija – Rumunija. Dogovoreno je da RRA BP, koordiniše pripreme i potrebe gradova i opština vezano za poziv, te da se informacije razmenjuju redovno, a u cilju što boljeg korišćenja postojećih resursa.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.