Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Regionalni gastro-događaj Lokalni zalogaj - Recept za ljubav oduševio Požarevljane

11.10.2023

U okviru projekta „Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“ koji ima za cilj da unapredi konkurentnost regionalne turističke privrede i podrži razvoj sektora turizma u celini, Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ uz podršku Grada Požarevca i lokalnih partnera, organizovala je u utorak, 10. oktobra 2023. godine na Tabačkoj čaršiji u Požarevcu događaj Lokalni zalogaj – Recept za ljubav.

Cilj događaja bio je da se građanima Požarevca i okoline prezentuju članovi regionalnog brenda „Lokalni zalogaj“ – ugostitelji, vinarije, destilerije, poljoprivredna gazdinstva i proizvođači iz Braničeva i Podunavlja, kao i novo-osmišljeni specijaliteti pripremljeni korišćenjem lokalnih proizvoda.

Tako je, po proceni, više od 300 posetilaca uživalo u degustaciji nekih od najboljih lokalnih specijaliteta restorana i poljoprivrednih gazdinstava, sireva, zimnice, pčelinjih proizvoda, vina i rakija. Poseban užitak priredio je tim profesionalnih kuvara koji su na licu mesta pripremali novo-osmišljene specijalitete Lokalni zalogaj: Požarevački svinjski file, Braničevski stek, Žagubičku salatu sa sirom, Pitice sa svinjskim fileom i sremušem, Kuvanu Homoljsku jagnjetinu u mleku i Tortu Crni vrh. Kuvari su ovom prilikom prisutnim ugostiteljima prezentovali proces pripreme i prezentacije samih jela, a posetioci su degustirana jela ocenili kao izuzetna. U događaj su aktivno bili uključeni i učenici Ekonomsko-trgovinske škole Požarevac – Smer kuvar i konobar, odnosno Đačka zadruga Horizont koji su se predstavili nizom slanih i slatkih specijaliteta, a takođe su i aktivno učestvovali u pripremi jela pod mentorstvom profesionalnih kuvara.

Pored uživanja u hrani i piću, posetioci su se zabavili i u okviru pratećeg programa: mališani su uživali u radionicama slikanja i lepih zanata, a svi zajedno u fotografisanju u retro-kostimima, na vespi i uz Zastavu 101 i glumcima Amaterskog pozorišta „Milivoje Živanović“, plesnim tačkama koje je organizovao Plesni klub Bolero, kao i sjajnoj muzici DJ Nebe i Ansambla Svirci.

Najčešće postavljeno pitanje velikog broja posetilaca - kad se planira sledeći ovakav događaj? obavezuje nas da slični događaj ponovimo i sa zadovoljstvom pretvorimo u tradiciju.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.