Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Informativno-edukativne radionice: Zajednička poljoprivredna politika EU - šansa za razvoj ruralnih sredina u Braničevu i Podunavlju

11.02.2016

Požarevac, 11. februar 2016.

Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija, sprovodi projekat „Evropeizacija lokalnih politika u oblasti ruralnog razvoja“ na teritoriji regiona Braničevo-Podunavlje. Osnovni cilj projekta je unapređenje informisanosti i znanja svih lokalnih aktera o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici Evropske unije i procesu harmonizacije Srbije sa istom, nacionalnoj politici razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i programima finansiranja projekata u ovoj oblasti, konkretno Nacionalnom IPARD II programu 2014.-2020. i Nacionalnom programu za poljoprivredu i ruralni razvoj 2015.-2020.

Deo projektnih aktivnosti usmeren je na realizaciju programa informativnih i edukativnih događaja širom Regiona, tokom februara meseca 2016. godine.

Predviđeno je održavanje 3 Uvodne radionice za sve zainteresovane lokalne aktere (poljoprivredne proizvođače, udruženja i zadruge, MSP, predstavnike lokalnih samouprava i javnih ustanova i preduzeća iz oblasti poljoprivrede, turizma, kulture, i druge). Prva u nizu ovih radionica održana je danas, 11. februara u Požarevcu. Pozivu se odazvalo 25 učesnika – predstavnika različitih ciljnih grupa iz Požarevca, Žabara, Golupca i Velikog Gradišta.

Naredne 2 Uvodne radionice planirane su da se održe u Petrovcu na Mlavi (12. februara, sa početkom u 10.00 časova, Mala sala Skupštine opštine Petrovac na Mlavi) na koju će biti pozvani svi zainteresovani kako iz Petrovca na Mlavi, tako i iz susedskih opština Kučevo i Žagubica. Treća Uvodna radionica zakazana je za 18. februar, u Velikoj Plani (Ekonomsko-ugostiteljska škola „Vuk Karadžić“, Školski restoran, sa početkom u 10.00 časova) za sve zainteresovane sa područja Podunavskog okruga.

Nakon realizacije ovih, predviđeno je organizovanje 3 Specijalizovane radionice za različite grupe potencijalnih korisnika iz celog regiona Braničevo-Podunavlje. Ove imaju za cilj da pruže konkretnije informacije o samom principu apliciranja za pomenuta sredstva, preduslovima koje je neophodno ispuniti i drugim aspektima važnima za uspešno iskorišćavanje raspoloživih sredstava. Ove radionice će se održati prema sledećem rasporedu:

1. Specijalizovana radionica za poljoprivredne proizvođače, udruženja proizvođača, zadruge i MSPP: Unapređenje i razvoj poljoprivredne proizvodnje i diversifikacija poslovnih aktivnosti – 19. februar 2016. godine, Žagubica (Opštinska uprava, Mlaa sala), od 11.00 časova;

2. Specijalizovana radionica za LS i javne ustanove: Razvojne šanse za ruralne sredine i podrška lokalnim inicijativama – 23. februar 2016. godine, Smederevo (Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju), od 10.00 časova;

3. Specijalizovana radionica za OCD/NVO: LEADER pristup, uloga LAG-ova u ruralnom razvoju – 25. februar 2016. godine, Veliko Gradište (Opštinska uprava, Skupštinska sala), od 10.00 časova.
Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da uzmu aktivno učešće u planiranim radionicama i iskoriste priliku da unaprede svoje znanje i veštine u ovoj oblasti.
 

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.