Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Nastavak projekta LOKALNI ZALOGAJ

17.08.2023

Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ započela je implementaciju novog projekta sa ciljem da unapredi konkurentnost regionalne turističke privrede i podrži razvoj sektora turizma u celini. Vrednost projekta iznosi 50.000 evra, a realizuje se u periodu od 01.08.2023. – 31.01.2024. godine.

U fokusu Projekta su razvoj i marketing autentične regionalne gastronomske ponude, odnosno njen plasman kao jedinstvenog regionalnog turističkog proizvoda. Projekat će tako:

Ø Ojačati kapacitete lokalnih aktera – ugostiteljskih objekata i proizvođača hrane, vina i rakija

Ø Poboljšati njihovu međusobnu saradnju u okviru nedavno uspostavljene mreže Lokalni zalogaj

Ø Unaprediti jedinstveni regionalni brend Lokalni zalogaj i isti promovisati na ciljanim lokalnim tržištima

Ø Osnažiti gastronomsku ponudu inovativnim jelima, razvijenim na osnovu tradicionalne kuhinje i autentičnih lokalnih proizvoda, kao i lokalne aktere za njihovu dalju promociju

Ø Podržati savetodavnim uslugama lokalne aktere u daljem razvoju njihovih usluga i proizvoda.

Min. 15 učesnika u Projektu moći će da se prijave putem Javnog poziva i imaće priliku da koriste:

Ø Različite usluge poslovne podrške (obuke, mentoring)

Ø Novorazvijene recepte regionalnih brend-jela

Ø Budu zastupljeni kao deo mreže Lokalni zalogaj u zajedničkoj digitalnoj i direktnoj promotivnoj kampanji (brending materijali, štampani materijali, promocija na Internetu, društvenim mrežama i organizovanim događajima)

Ø Dobiju besplatan pristup aplikaciji Lokalni zalogaj koja služi lakšoj komunikaciji ugostitelja i dobavljača

Projekat će osim preduzetnika, privrednika i poljoprivrednih gazdinstava uključiti i predstavnike lokalnih turističkih organizacija, koji će aktivno učestvovati u promociji novog regionalnog turističkog proizvoda.

Realizaciju Projekta „Podrške konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“ podržao je  „#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam“ koji je usmeren na razvoj turizma u Srbiji. Podrškom turističkom sektoru, projekat će omogućiti da se turistički potencijal što više iskoristi i time doprinese otvaranju novih radnih mesta. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Javni poziv za prijavu učešća na projektu možete pronaći ovde

Galerija

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.