Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Novi Priručnik za primenu LEADER pristupa

08.05.2017

U okviru projekta “Regionalna platforma za ruralni razvoj - Braničevo-Podunavlje u korak sa EU” koji uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija sprovodi Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje”, pripremljen je Priručnik za primenu LEADER pristupa u razvoju ruralnih zajednica.

Priručnik ima za cilj da pruži praktične informacije o osnovnim značenjima, mogućnostima i načinima primene LEADER pristupa, kao dokazano efikasnom modelu ruralnog razvoja koji se temelji na mobilizaciji vlastitih potencijala lokalnih zajednica. Tako su u njemu sadržane smernice vezane za proces uspostavljanja Lokalnih akcionih grupa (LAG), definisanje LAG teritorije, izradu Lokalnih strategija ruralnog razvoja i druge.   

Kao takav, namenjen je svim zainteresovanim lokalnim akterima uključenim u procese ruralnog razvoja, kreiranja lokalnih politika u oblasti ruralnog razvoja i ruralnom stanovništvu, a posebno onima koji bi mogli biti pokretači potencijalnih partnerstava za razvoj  ruralnih teritorija.

U štampanom formatu, Priručnik se može preuzeti u prostorijama RRA "Braničevo-Podunavlje" u Požarevcu, a elektronski primerak možete da preuzmete ovde.

 

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.