Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Novi regionalni projekat “Ukusi Regiona”

06.11.2018

Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje” započela je krajem oktobra uz podršku Programa razvoja Ujedinjenih nacija (UNDP), realizaciju novog projekta “Ukusi Regiona – Promovisanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću za unapređenje ekonomskih kapaciteta porodičnih gazdinstava”.

Projekat je dizajniran na osnovu Regionalne strategije ruralnog razvoja za region Braničevo-Podunavlje 2016-2020, odnosno identifikovanih prioritetnih oblasti i mera koje imaju za cilj unapređenje konkurentnosti sektora poljoprivrede i bolju pozicioniranost na tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Regiona, kao i unapređenje diversifikacije ruralne privrede, kroz razvoj preduzetništva i promociju ruralnog turizma. Sve navedeno, teži da unapredi kvalitet života stanovništva u ruralnim sredinama što ujedno predstavlja i opšti cilj ovog Projekta.  

Konkretna svrha projekta je promocija poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću kao šanse za povećanje prihoda porodičnih gazdinstava, pa u tom smislu Projekat predviđa nekoliko ključnih rezultata:

1. Sprovedeno mapiranje i analiza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Regiona koje će identifikovati postojeće i nove proizvode sa potencijalom dodate vrednosti i plasmana na tržište,

2. Unapređeni kapaciteti poljoprivrednih gazdinstava u različitim aspektima proizvodnje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednosti, poput: prerade, organske i integralne proizvodnje, zaštite geografskog porekla, marketinga, poslovnog planiranja i diversifikacije kroz aktivniranje potencijala za ruralni turizam,

3. Unapređen marketing postojećih i perspektivnih regionalnih brendova, kroz razvoj koncepta regionalnog brendiranja, poslovno umrežavanje unutar Regiona i različite promotivne aktivnosti koje će doprineti boljem pozicioniranju regionalnih proizvoda na nacionalnom tržištu.  

Projekat „Ukusi Regiona“ traje 9 meseci i se sprovodi u periodu od 24. oktobra 2018-24. jula 2019. godine, a okvirna vrednost projekta iznosi 22.000 $. Projekat se realizuje u okviru šireg projekta „Pomoć trgovini – Podrška proizvodnim kapacitetima sektora agro-industrije u Srbiji“ koji realizuju UNDP i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz finansijsku podršku Ruske federacije.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi