Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Osnovana regionalna platforma za ruralni razvoj Braničevo-Podunavlje

26.01.2017

U četvrtak, 26. januara 2017. godine, je u prostorijama Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Podunavlje“ u Požarevcu održan 1. sastanak novoosnovane Regionalne platforme za ruralni razvoj Braničevo-Podunavlje. Platforma predstavlja ne-formalno, stručno, savetodavno telo i okuplja 24 predstavnika institucija i organizacija iz celog regiona i različitih sektora: lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove, udruženja građana, predstavnike sektora privrede i obrazovnih institucija.

Platforma je uspostavljena sa ciljem jačanja kapaciteta i unapređenja saradnje relevantnih aktera iz regiona Braničevo-Podunavlje, kroz implementaciju Regionalne strategije ruralnog razvoja za period 2016-2020. U tom smislu već se započelo sa izradom dvogodišnjeg Akcionog plana, nakon čega će Platforma imati aktivnu ulogu u formiranju različitih tematskih partnerstava, tj. timova koji će raditi na pripremi konkretnih predloga regionalnih projekata iz oblasti ruralnog razvoja, namenjenih različitim donatorskim programima.

Jedan od zadataka Platforme biće zagovaranje i promocija razvojnih prioriteta ruralnih sredina regiona Braničevo-Podunavlje i unapređenje saradnje i komunikacije na nacionalnom i internacionalnom nivou. Takođe, Platforma će aktivno učestvovati u procesu pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji u oblastima relevantnima za ruralni razvoj, kroz formulisanje mišljenja i preporuka relevantnim telima i organizacijama.

Osnivanje Platforme je predviđeno kao jedna od aktivnosti u okviru regionalnog projekta „Regionalna platforma za ruralni razvoj – Braničevo-Podunavlje u korak sa EU“, koji realizuje Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija.
Novosti o projektnim aktivnostima i radu Platforme možete pratiti na www.rra-bp.rs i FB profilu Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Poduanvlje“.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.