Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Hvala Vam što ste ocenili naš tekst

Već ste glasali na ovoj stranici!

Predstavljeni rezultati projekta „Veštine za poslove“

18.08.2021

Sa ciljem da se predstave rezultati projekta „Veštine za poslove“ u sredu, 18. avgusta održana je Završna konferencija, koju je preko 60 učesnika pratilo online preko platforme Zoom i Facebook strana partnera, kao i na 3 lokacije uživo u manjim grupama.

Projekat „Veštine za poslove - Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u Istočnoj Srbiji“ finansirala je Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“, a implementirala Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj Istočne Srbije – RARIS.

Projekat je tokom proteklih 11 meseci pružio podršku lokalnim biznisima koji posluju u turizmu i povezanim sektorima, nezaposlenim mladima, ženama, ruralnom stanovništvu i predstavnicima drugih osetljivih grupa, kao i odabranim lokalnim samoupravama sa teritorije Borskog, Zaječarskog, Braničevskog i Podunavskog okruga.

U skladu sa ciljevima Projekta ostvareni su sledeći rezultati:

1. Unapređena je konkurentnost i održivost 26 lokalnih preduzeća u turizmu i povezanim sektorima:

  • 26 biznisa je učestvovalo u praktičnim obukama iz oblasti: digitalni marketing, sajamski nastup i dobra uprava i ekonomska inkluzija
  • 7 biznisa je iskoristilo ukupno 175 časova stručne mentorske podrške
  • Za 24 biznisa izrađeni su setovi promotivnog materijala na srpskom i rumunskom jeziku
  • Za 24 biznisa sprovedena je digitalna promotivna kampanja putem društvenih mreža, Youtube-a i Google oglasa, koju je videlo min. 400.000 osoba u Srbiji i Rumuniji
  • 24 biznisa su promovisana su putem mejla kod preko 700 potencijalnih poslovnih partnera u Srbiji i Rumuniji

 

2. Unapređena je zapošljivost 109 nezaposlenih mladih, žena i pripadnika drugih osetljivih grupa, od kojih je 13 već našlo zaposlenje:

  • 96 nezaposlenih uspešno je završilo profesionalne obuke iz oblasti: digitalni marketing, maser, pomoćni kuvar, manikir i pedikir
  • 68 nezaposlenih je uspešno završilo licencirane obuke za početnike u poslovanju
  • 59 nezaposlenih je učestvovalo u u radionicama na temu poslovanja u turizmu

 

3. Unapređenje poslovnog okruženja u opštinama Golubac, Veliko Gradište, Negotin, Knjaževac:

  • U saradnji sa timovima lokalnih samouprava, sprovedena je analiza i predložena su unapređenja lokalnih politika u oblasti podrške poslovanju i zapošljavanju
  • Izrađena je brošura Bolje lokalne politike za više poslova i uspešnije biznise

 

U celini, Projekat je ocenjen kao veoma uspešan, uprkos okolnostima uzrokovanim epidemijom COVID-19, koje su značajno otežale njegovu implementaciju. Učesnici profesionalnih obuka su iskazali svoje zadovoljstvo praktičnim, interaktivnim pristupom učenju i savladavanju novih veština, dok su lokalni biznisi najvećim delom iz sektora turizma i ugostiteljstva, posebno istakli značaj podrške pružene kroz izradu setova promotivnog materijala i digitalnu kampanju, koja je doprinela njihovom uspešnijem poslovanju.

Partnerske organizacije će svaka na svojoj teritoriji, nastaviti da pružaju podršku biznisima, lokalnim samoupravama i nezaposlenima, kroz nove projekte i inicijative, kao i kroz svoje redovne usluge edukacija, mentoringa, pružanja informacija vezano za raspoložive izvore finansiranja i dr.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Kliknite na odgovor i pomozite nam da unapredimo naš website.

Aktuelni Konkursi

Newsletter

Prijavite se na našu mejling listu, dobijajte automatski najnovije informacije sa našeg sajta i budite obavešteni o aktuelnim konkursima.